Home » , , » Ρατσιμός: Ο καρκίνος μεγαλώνει

Ρατσιμός: Ο καρκίνος μεγαλώνει

Από mitsos175 , Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 | 2:05 μ.μ.


Δυο περιστατικά ντροπής και αίσχους, που ξεφτιλίζουν τη χώρα μας:

Το πρώτο στην Πάτρα:

 Για την ερχόμενη Παρασκευή  6 Ιουλίου στις 9 το πρωί, σε αίθουσα του ισογείου του δικαστικού Μέγαρου Πάτρας, αναβλήθηκε η υπόθεση της εκδίκασης του ρατσιστικού επεισοδίου, που είχε θύμα τον Τυνήσιο 24χρονο νέο Μπελάλ Αμπουτέ, ο οποίος  υπέστη  ανηλεή ξυλοδαρμό από ομάδα πολιτών, την Κυριακή το βράδυ της 24-6-12, πίσω από την «Πολιτεία», οι οποίοι τον κυνήγησαν προηγουμένως με δίκυκλο και ΙΧ, όπου και τον έριξαν πάνω στις ράγες του τρένου.

Το θύμα, που είναι μετανάστης χωρίς χαρτιά, διεκομίσθη αναίσθητο στο νοσοκομείο Ρίου, με σοβαρές κακώσεις σε όλο του το σώμα και τραύμα στο κεφάλι, ενώ με την συμβολή ευαίσθητων πολιτών, η Αστυνομία συνέλαβε  κάτοικο της περιοχής ετών 31  τον οποίο οδήγησε με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο δικαστήριο, απ΄ όπου ζήτησε κι έλαβε αναβολή για χθες.

Ελλείψει των ιατρικών γνωματεύσεων για τις κακώσεις  του θύματος, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου έδωσε νέα αναβολή στην υπόθεση, για την ερχόμενη Παρασκευή μέχρις προσκόμισή τους. Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία και κάνει την καταγγελία, "αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο δημοκρατικό κοινό, που είχε κατακλύσει την αίθουσα του δικαστηρίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον μετανάστη, το γεγονός πως ο Τυνήσιος μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο από τα κρατητήρια της Γεν. Ασφάλειας και ανέμενε κρατούμενος με χειροπέδες, ενώ ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αίθουσα".

Αυτό ώθησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου και στελέχη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών που ήταν παρόντα να ζητήσουν την ελευθέρωση των χεριών του Τυνήσιου, πλην όμως ο επικεφαλής αστυνομικός υποστήριξε ότι η Αστυνομία που επιλήφθηκε της υπόθεσης διαπίστωσε ότι το θύμα δεν είχε έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ
Το δεύτερο στη Νίκαια, όπου φασιστοειδή της ΟΝΝΕΔ, με το μανδύα της Χρυσής Αυγής, απείλησαν αλλοδαπούς μαγαζάτορες, απαιτώντας να κατεβάσουν ρολά. Έδωσαν διορία μία εβδομάδα!
Αυτές οι πράξεις εκτός από παρανοϊκές, προκλητικές, ρατσιστικές, άδικες, είναι και παράνομες. Η εγκληματικότητα Σαμαρά, είναι η ηθελημένη βλάβη προς το συνάνθρωπο, αν μπορούμε να δώσουμε έναν γενικό ορισμό.

Η αδιαφορία και η ανικανότητα (στην καλύτερη περίπτωση), του κράτους να αντιμετωπίσει τους τραμπούκους οδηγεί σε διάλυση και διχασμό.

Οι καταστηματάρχες αυτοί, πχ συμβάλουν στην εθνική οικονομία με φόρους, πληρώνοντας ενοίκια, εξυπηρετώντας κόσμο κλπ. Έχουν δικαίωμα, όπως ακριβώς έχουν δικαίωμα οι Έλληνες του εξωτερικού να διατηρούν καταστήματα σε άλλες χώρες.

Πως θα αντιδρούσε η Ελλάδα, κύριε υπουργέ των εξωτερικών, αν συνέβαιναν αυτά σε άλλη χώρα σε βάρος Ελλήνων; Και τι εντύπωση προκαλούν στους ξένους τουρίστες;

Το ότι αλυσοδέθηκε ακόμη το θύμα και όχι ο δράστης δεν είναι μήνυμα προς τους αθώους ανθρώπους; «Ακόμα και να βρείτε το θάρρος να καταγγείλετε, πάλι χαμένοι θα βγείτε». Είναι αυτό δικαιοσύνη; Και είναι αδίκημα που δικαιολογεί χειροπέδες το να μην έχεις χαρτιά, ενώ δεν είναι αδίκημα που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο, η πρόκληση σωματικών βλαβών και η επίθεση; Εσείς ποιόν θα δένατε; Αυτόν που του λείπουν χαρτιά ή αυτόν που βαράει;

Και αν ακόμη δεχτούμε, ότι η απόπειρα δολοφονίας δεν γίνεται από το κράτος, η «δικαιοσύνη» δεν έστειλε μήνυμα έτσι στους ναζί; Γιατί νομίζετε αποθρασύνθηκαν; Τα δυο περιστατικά συνδέονται. Η κάθε επίθεση είναι αποτέλεσμα θράσους, επειδή οι προηγούμενες επιθέσεις μένουν ατιμώρητες.

Και δεν συλλαμβάνετε τους εγκληματίες γιατί είναι δικοί σας, της οικογένειας. Ως πότε όμως; Που θα καταλήξει αυτό ξέρετε; Έχετε τους πρώην και νυν ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ εθισμένους στη βία και στην αλαζονεία. Ποιος έχει σειρά μετά τους μετανάστες; Οι φτωχοί, οι Αριστεροί; Βαδίζετε σε πολύ άσχημο δρόμο.

Είτε δεχθούμε ότι είστε ανίκανη κυβέρνηση να αντιμετωπίσετε το έγκλημα, είτε δεχθούμε ότι υποθάλπετε τέτοιες συμπεριφορές, φέρει η κυβέρνηση του προδοτικού Μνημονίου ακεραία την ευθύνη. Φώτη, καλές οι φραστικές καταδίκες. Αλλά όταν συμμαχείς με αυτούς, που έχουν τέτοια μυαλά και τους βοηθάς ψηφίζοντάς τους, γίνεσαι συνυπεύθυνος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger